Täydellinen meikkipohja

15.9.2014 • Meikit, Yleinen

Absolution meikkivoide, © SaippuakupliaKun suosikki mineraalimeikkipohjani Terre d’Oc:n myynti lopetettiin Joliessa ja ilmeisesti koko Euroopassa (?), olin hetken paniikissa. En uskonut että tulen koskaan löytämään yhtä hyvää meikkipohjaa. Ja ajattelin yhä mineraalimeikkipohjan olevan minulle se ainoa ja oikea vaihtoehto, joten kokeilin Zuii:n mineraalimeikkiä, joka itseasiassa on todella hyvä ja löytyy myöskin edelleen meikkipussistani. Abosulutionin La Crème du Teint meikkivoidetta ja sen hoitavia vaikutuksia kuitenkin hehkutettiin niin monessa paikassa, että olihan se pakko ottaa kokeiluun.

Ja sillä tiellä ollaan edelleen vaikka alku oli hankala. Ostin voiteen Joliesta ja kokeilin sitä kerran: otin meikkivoidetta sormenpäille ja levitin kasvoille. Voide näytti kasvoilla oikein hyvältä, mutta tuntui paljon paljon raskaammalta kuin mineraalimeikki. Palasin takaisin Zuii:n pohjaan moneksi viikoksi. Kesällä kuitenkin sain sen verran väriä, että Zuii kävi liian vaaleaksi ja jouduin pakosta palaamaan takaisin Abosolutioniin.

Absolution meikkivoide, © Saippuakuplia

Onneksi nyt tajusin jotain oleellista levitystekniikasta. Meikkivoidetta ei nimittäin kannata lätkäistä kerralla naamaan ja alkaa levittää siinä. Vaan ottaa sitä kämmenselälle ja siitä lisätä vähitellen kasvoille. Nyt kokemus oli aivan erilainen. Voide tuntui kevyeltä ja meikki tuntui hyvältä myöhään iltaan asti. Abosolutionin meikkipohja ei vain tasoita väriä ja korjaa virheitä, vaan hoitaa ihoa koko päivän. Absolution on täydellinen meikkivoide talveksi, jolloin iho kaipaa paljon hoitoa ja suojaa kylmältä viimalta.

Voide sisältää vihreää teetä ja tamanuöljyä, jotka korjaavat, puhdistavat ja rauhoittavat ihoa. Italianolkikukka vilkastuttaa mikroverenkiertoa, vähentää ihon punoitusta sekä kirkastaa. Kun taas aloe vera pitää huolen kosteudesta ja ravinteista.

Absolution meikkivoide, © Saippuakuplia

Myöhemmin hankin monessa meikkiblogissakin hehkutetun Shiseidon meikkisiveltimen, joka oli nappivalinta. Olin lukenut myös Clarinssin meikkisiveltimestä paljon hyvää, mutta sitä ei ilmeisesti myydä Suomessa, enkä jaksanut lähteä tilaamaan. Siveltimellä meikkivoiteen levitys onnistuu nopeammin ja siistimmin. Shiseidon siveltimen jälki on huomaamaton ja sivellin on muotoiltu niin ettei se syö meikkivoidetta sisäänsä.

Absolutionin meikkivoide toimii sellaisenaan, mutta mielestäni parhaimman lopputuloksen saa kun voiteen kiinnittää Couleur Caramelin silkkipuuterilla. Silkkipuuteria on vain yhtä sävyä, koska se on käytännössä läpinäkyvää. Puuteria ei tarvita kuin hyppysellinen ja se kannattaa levittää isolla kabuki-siveltimellä. Nimensä mukaisesti kasvoista tulee silkkiset. Tekisi mieli koko ajan kosketella poskipäitä, mutta se ei valitettavasti ole hyvä idea. Ensinäkin meikki tuhraantuu enemmin tai myöhemmin ja vaikka kädet olisivat kuinka puhtaat, kasvojen koskettelu voi aiheuttaa epäpuhtauksien eli näppyjen syntymistä.

Absolution meikkivoide, © SaippuakupliaAbsolution meikkivoide, © Saippuakuplia

Jätä kommentti

Pakollinen.

Pakollinen. Ei julkaista.