Silkkiset kutrit

20.9.2014 • Hiukset, Yleinen

John Masters Organic, © saippuakuplia.fi

Siirryttyäni luonnonkosmetiikkaan kokonaan, vaihdoin myös shampoon ja hoitoaineen Melvitan kuiville hiuksille tarkoitettuihin tuotteisiin. Taisin taistella parit pullot loppuun pörröiseksi ja kuivaksi jääneen hiuspehkoni kanssa kunnes palasin takaisin hoitavampiin kampaamotuotteisiin. Kun kuulin, että Jolieen oli tulossa uusi luonnonkosmetiikan hiustenhoitosarja, ajattelin että siihen en ainakaan rahojani tuhlaa, koska minun haasteelliselle tukalleni eivät kuitenkaan ole tarpeeksi hoitavia.

No kuinkas sitten kävikään.. Lähdin liikkeestä mukanani kassillinen John Masters Organics hiustenhoitotuotteita. Hupsista vaan! Teki mieli pestä hiukset saman tien, mutta en halunnut sotkea pesurytmiäni, joten odotin seuraavaan päivään. Pesu kuluttaa aina hiusta oli sitten käytössä mitkä tahansa ihmeaineet, joten jos vain pystyt niin hiustenpesuväli kannattaa venyttää mahdollisimman pitkäksi. Itse pesen hiukset 3-4 päivän välein, mutta otsatukan noin joka toinen päivä.

John Masters Organic, © saippuakuplia.fi

John Mastersin Evening Primrose -shampoo vaahtosi hyvin ja tukka tuli heti todella puhtaan tuntuiseksi. Shampoosta on vaikea arvioida kuinka kosteuttavaa se sitten on, mutta hetken kyllä jännitti kun puristelin vettä pois pestystä tukasta ennen hoitoainetta. Tukka tuntui nimittäin vähän pörröiseltä.

Levitin Lavender & Avocado hoitoaineen ja annoin sen vaikuttaa reilu 3 minuuttia. Hoitoaineen koostumus on paksu, mutta sen verran juokseva, että se oli helppo levittää hiuksiin. Eli pienenkin määrän saa levitettyä vaivattomasti. Kun aloin huuhtelemaan hoitoainetta pois, tiesin heti että nyt on kyseessä todella hyvät hiustenhoitoaineet! Huuhtelen hoitoaineen aina pää alaspäin, jotta tukka on helpompi kääriä pyyhkeeseen ja uskon että hiuksista tulee ilmavammat kun ne jäävät märkänä irti päänahasta. Tässä kohtaa näkee konkreettisesti soljuvatko hiukset helposti uuteen asentoon vai pitääkö niitä selvitellä kädellä että saa kaikki samaan suuntaan. Ja voin sanoa, että hiukset hulmahtivat helposti järjestykseen.

Oma kuva, © saippuakuplia.fi

Monien hiustenhoitotuotteiden kohdalla minulla käy niin, että tukka pysyy yhden päivän silkkisenä, mutta seuraavana aamuna tukka on muuttunut pörröiseksi. John Mastersin kohdalla tukkani pysyi silkkisenä ja helposti kammattavana 4 päivää! Vaikka joka päivä tupeerasin tyven ja kampasin sen aamulla auki ja taas tupeerasin. Ei ollut tietoakaan pörrökasasta. Nämä tuotteet ovat erittäin hoitavia, mutta eivät latista tai tee hiuksista elottomia. Valitettavasti en pysty sanomaan miten nämä toimivat lyhyille hiuksille, mutta pitkälle ja helposti pörrööntyvälle tukalle parhaat mitä olen tähän asti kokeillut ja voin sanoa että olen kokeillut aika monia kampaamomerkkien sarjoja.

Käytän hiusien pidennyksille tarkoitettua harjaa, jolla voi harjata vaikka minkälaisia takkuja ja märkää tukkaa ilman että sattuu lainkaan. Harjan piikit ovat joustavaa harjasta ja puolet piikeistä ovat lyhyempiä. Märkänä harjaaminen varmasti venyttää tukkaa jonkin verran myös tällaisella harjalla, mutta pitkille hiuksille kannattaa ehdottomasti hankkia, koska perinteiset harjat repivät hiuksia aivan turhaan. Tupeerauskampanikin on joustavaa harjasta. Paljon lempeämpi tukalle ja tupeeraus on helppo harjata auki.

Harjat, © saippuakuplia.fi

4 kommenttia

Kiitos vinkeistä, näitä täytyy ehdottomasti kokeilla! Nimim. takkutukka, joka ei ole vielä onnistunut löytämään sopivaa hoitoainetta luonnonkosmetiikasta 🙂

Tuulia kommentoi 23.9.2014, klo 11:49. • Linkki kommenttiin

Uskoisin, että tuo laventeli & avocado hoitoaine silottaa takkuisimmankin tukan! 🙂 Minulla on myös hyvin takkuuntuva sekä kuiva hiuslaatu. Hiuksia on suhteellisen paljon, mutta yksi hius on todella ohut ja hiukset takkuuntuvat helpoti. Nämä voittavat ehdottomasti esimerkiksi Redkenin tuotteet, joita käytin aikaisemmin.

Tia kommentoi 23.9.2014, klo 18:43. • Linkki kommenttiin

Ps. Sain juuri Instagramissa vinkin, että Naturisimosta voi tilata myös ilmaisia tai muutaman euron maksavia näytteitä. Sieltä löytyy myös John Masters Oraganicsia. 🙂

Tia kommentoi 23.9.2014, klo 18:48. • Linkki kommenttiin

Hei kiitos! Täytyy mennä kurkkailemaan sinne 🙂

Tuulia kommentoi 23.9.2014, klo 21:53. • Linkki kommenttiin

Jätä kommentti

Pakollinen.

Pakollinen. Ei julkaista.