Luonnonkosmetiikasta

Luonnonkosmetiikka on puhtaista raaka-aineista valmistettua kosmetiikkaa, jossa ei ole iholle eikä elimistölle haitallisia ainesosia kuten parabeenejä, muovijohdannaisia tai kemiallisia säilöntäaineita. Jos inci-listat eivät aukea, kannattaa valita sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Tällöin voit luottaa, että kosmetiikka on sitä mitä mainoksessa luvataan. Valitettavasti tuotemerkin sertifiointi on kallista, eikä kaikilla pienillä kosmetiikkataloilla ole varaa maksaa leimasta purkin kyljessä.

Luonnonkosmetiikassa jokainen ainesosa on ihoa ravitseva ja hoitava, samaa ei valitettavasti voi sanoa tavallisesta kosmetiikasta. Kaikki kosmetiikkatuotteet koostuvat voidepohjasta ja tietenkin vaikuttavista aktiiviainesosista, joilla kosmetiikkaa markkinoidaan kuten vitamiineista, antioksidanteista, kasviuutteista, hyaluronihapoista jne.

Voidepohjan osuus tuotteesta on usein noin 80% ja se koostuu muun muassa kylmäpuristetuista kasviöljyistä tai -rasvoista, kuten manteliöljystä, kaakaovoista tai jojobaöljystä. Tavallisessa kosmetiikassa voidepohja on valmistettu lähes aina silikoneista ja synteettisistä öljyistä. Juuri tämä on yksi syy, miksi luonnonkosmetiikka on niin paljon tehokkaampaa.

Alla on karkea kaavio kosmetiikan sisällöstä. Vihreällä värillä kuvatut aineet ravitsevat ja hoitavat ihoa ja punaisella värillä kuvatut eivät ole missään nimessä iholle tarpeellisia, vaan jopa haitallisia kemikaaleja.

Kosmetiikkapullot, © Saippuakuplia

Luonnonkosmetiikassa säilöntäaineena käytetään usein luomualkoholeja, hedelmähappoja ja eteerisiä öljyjä. Tavallisessa kosmetiikassa käytetään muun muassa parabeeneja.

Jos luonnonkosmetiikka on niin tehokasta, niin miksi sitten kiinteyttävää vaikutusta ei tunne heti? Luonnonkosmetiikassa ei käytetä instant-aineita, jotka välittömästi aiheuttavat kiristävän tunteen kasvoihin tai turvottavat pienet juonteet pois. Kuten varmasti olet huomannut, näiden ihmevaikutusten teho hiipuu parissa tunnissa. Luonnonkosmetiikan teho perustuu pitkäjänteiseen ja hellävaraiseen ihonhoitamiseen. Itse havaitsin tuotteiden hoitavuuden heti, mutta vasta parin viikon jälkeen iho alkoi oikeasti tuntumaan jo aivan erilaiselta.

Näistä merkeistä tunnistat sertifioidun luonnonkosmetiikkatuotteen:

Sertifikaatit, © Saippuakuplia